miercuri, 30 septembrie 2015

Italia, pentru prima oara: drumul si cazarea

Inca de anul trecut m-am gandit ca in 2015 vreau sa merg la mare in Italia si aveam deja in minte doua locuri pe care imi doream sa le vad. Asa ca, anul acesta, dupa ce ne-am razgandit si ne-am sucit de vreo doua ori, am decis sa mergem totusi, in Italia. Bineinteles, am ales una dintre zonele pe care mi le doream, si anume coasta Versilia, din Toscana.
 
Un apus de soare perfect

sâmbătă, 12 septembrie 2015

Monthly recap: august 2015

 Luna august a fost atat o luna a premierelor cat si a reintalnirilor cu locuri dragi. Locurile noi vizitate mi-au facut zilele mai frumoase si m-au imbogatit sufleteste. Am constatat ca este interesant sa cunosti locuri noi, dar si ca revenirea in locuri in care ai mai fost te poate surprinde. Mai jos iti povestesc pe scurt despre ce locuri am vazut luna aceasta. Daca vrei sa citesti articolele pe larg, despre fiecare loc in parte, apasa pe textul de la inceputul fiecarei sectiuni. Articolele, mai ales cele despre Paris si Versailles contin destul de multe informatii practice, care s-ar putea sa iti fie de folos. Dar sa le luam  pe rand:

joi, 10 septembrie 2015

Luxemburg: orasul vechi mangaiat de razele soarelui de vara

In august am ajuns din nou la Luxemburg, pentru a  treia oara. Deja am vazut orasul acesta frumos in trei anotimpuri: primavara, vara si iarna. Mai lipseste sa il vad si toamna si am colectia completa. Ca si in cazul Lyonului, daca stau sa ma gandesc mai bine. Ceea ce ma surprinde de fiecare data cand revin intr-un loc pe care l-am mai vazut, este faptul ca mereu descopar ceva nou. De aceea nici nu imi place sa vad chiar tot ce are de oferit un loc de prima data, ca sa ma pot bucura de noi descoperiri, cu ocazia fiecarei vizite. Bine, figura aceasta se preteaza in locatiile situate relativ aproape, unde stiu ca am posibilitatea de a ajunge usor si rapid.
Privelistea mea preferata in Luxemburg

marți, 8 septembrie 2015

Lyon: parcul Tête d'Or

Cu fiecare vizita la Lyon mai descopar un coltisor din acest oras superb, primul oras francez vazut de mine, in urma cu cativa ani. Cred ca sunt atat de atasata de Lyon tocmai pentru ca este primul oras de pe teritoriul Frantei pe care l-am vizitat (bine, asta pe langa faptul ca avem rude dragi acolo)... Si ma  bucur enorm ca de fiecare data cand revin la Lyon sunt surprinsa de faptul ca inca mai exista ceva ce nu am ajuns sa vad. Astazi pot spune ca am vazut trei fete ale orasului: Lyonul iarna, imbracat in haine de sarbatoare, Lyonul primavara, pregatindu-se sa revina la viata si Lyonul vara, verde si stralucitor. Mai trebuie sa il vizitez si toamna si am bifat toate anotimpurile din calendar.


sâmbătă, 5 septembrie 2015

Pérouges: o bijuterie medievala

Vizita la Lyon din august mi-a oferit ocazia de a vizita un loc superb, un sat medieval frumos ca o bijuterie. Este vorba de Pérouges, micul sat medieval situat pe varful unui deal, la aproximativ 30 km de Lyon. Pérouges este clasat printre cele mai frumoase sate din Franta si pe  buna dreptate.

miercuri, 2 septembrie 2015

Castelul Versailles (IV): Marele Trianon si Micul Trianon

Cele doua palate, concepute pentru relaxare si placere, nu seamana deloc cu Versailles-ul cel imens, somptuos si intunecat. Din contra, la Trianon, atat in cel mare, cat si in cel mic, simti ca decorurile pulseaza de energie pozitiva si veselie. Mie personal mi-au placut mult mai mult decat castelul Versailles. Dar sa le luam pe  rand: