joi, 10 septembrie 2015

Luxemburg: orasul vechi mangaiat de razele soarelui de vara

In august am ajuns din nou la Luxemburg, pentru a  treia oara. Deja am vazut orasul acesta frumos in trei anotimpuri: primavara, vara si iarna. Mai lipseste sa il vad si toamna si am colectia completa. Ca si in cazul Lyonului, daca stau sa ma gandesc mai bine. Ceea ce ma surprinde de fiecare data cand revin intr-un loc pe care l-am mai vazut, este faptul ca mereu descopar ceva nou. De aceea nici nu imi place sa vad chiar tot ce are de oferit un loc de prima data, ca sa ma pot bucura de noi descoperiri, cu ocazia fiecarei vizite. Bine, figura aceasta se preteaza in locatiile situate relativ aproape, unde stiu ca am posibilitatea de a ajunge usor si rapid.
Privelistea mea preferata in Luxemburg

 Mi-a placut Luxemburgul vazut vara. Chiar am avut noroc si am prins o zi insorita, fapt care m-a bucurat nespus, mai ales ca pana acum nu am prins cer senin pe acolo. Nu stiu cum se intampla, dar am observat ca am inceput sa obisnuiesc sa las masina in parcarea de sub Place Guillame II. Imi place parcarea aceasta pentru ca este situata chiar in inima centrului vechi, iar pe deasupra are si o toaleta publica gratuita. Parcarea costa aproximativ 2 euro, deci un pret relativ normal pentru centrul unui oras mare, zic eu.
Din parcare am iesit, dupa cum ti-am spus, in Place Guillame II, unde se gaseste statuia ecvestra, in  bronz, a  Marelui Duce  Guillame II, care a domnit in Luxemburg intre 1840 si 1849. De acolo ne-am indreptat, bineinteles, spre Cornisa, locul cel mai frumos si cel mai fotogenic din Luxemburg, dupa umila mea parere. In drumul nostru am descoperit o biserica protestanta (Dreifaltigkaitskirche) pe care nu o mai vazusem pana acum, plus 2 cladiri care mi-au placut mult.
Am ajuns si la catedrala Notre Dame de Luxembourg, pe care am mai vazut-o si inainte, insa de aceasta data am coborat si in cripta. In cripta sunt inmormantati membri ai familiei ducale, iar intrarea in cavoul regal este flancata de statuile a doi lei, operele lui Auguste Trémont.

Statuia ecvestra Guillame II

Interiorul bisericii protestante


Catedrala Notre Dame de Luxemburg

Vitraliu in cripta catedralei

Cripta - detalii

Si in sfarsit am ajuns pe Cornisa, locul meu preferat, de unde poti admira micutul rau Petrusse, cartierul Grund si Cazematele. Mi-a placut foarte mult peisajul de pe Cornisa, nu ca nu l-as mai fi vazut, dar scaldat in lumina soarelui, locul mi-a parut mult mai seducator si romantic. Dupa ce am parasit, cu mare regret, Cornisa, ne-am pierdut pe stradutele inguste si la un moment dat am descoperit cladirile Camerei Deputatilor, pe care nu le mai vazusem pana acum. Pentru un loc asa de mic si inghesuit e foarte surprinzator ca tot descopar lucruri noi, dar eu nu ma plang, ci din contra, chiar ma bucur.


Poza aceasta e  preferata mea

Cartierul Grund

Cornisa

Love is in the air:)

Cazematele si raul Petrusse

Una dintre cladirile Camerei Deputatilor

Cam asta am descoperit nou prin Luxemburg. Mi-a placut sa explorez locurile noi si m-am bucurat sa vad locurile cunoscute, intr-o alta lumina, calda si vesela.
 Ce zici de Luxemburg? Iti place?
Daca vrei sa afli mai multe despre oras si principat, gasesti mai jos restul articolelor:
Cum sa vizitezi Luxemburgul pe ploaie
- Luxemburg: Castelul Vianden
- Luxemburg: orasul Echternach
- Luxemburg: ruinele castelului Koerich
- Luxemburg, in prima zi a anului

Un comentariu: