luni, 13 iulie 2015

Schnabels Restaurant - un om si o pasiune

Weekend-ul acesta am avut placerea sa cunosc un om extraordinar si m-am gandit sa iti povestesc si tie despre el, caci pe mine m-a surprins foarte mult. Rar mai gasesti astfel de oameni, care sa faca lucrurile din pasiune si nu pentru bani. Sunt  bucuroasa ca am avut ocazia sa il cunosc si in urma acestui articol sper sa iti doresti sa il cunosti si tu.


Acest om deosebit despre care iti povestesc se numeste Schnabel. Domnul Schnabel este proprietar al unui restaurant intim si cochet din Saarbrücken - Gersweiler. Am ajuns sa il cunoastem pentru ca sotul meu si-a dorit sa luam pranzul acolo, deoarece, cred ca ai ghicit, domnul Schnabel are origini romane, iar in restaurantul sau, daca comanzi in avans, poti sa servesti traditionalii mici romanesti (de care sotului meu ii era foarte dor). 

Marturisesc ca atunci cand am pornit spre restaurant nu am avut niciun fel de asteptare de la acesta. Imi imaginam un restaurant  normal, ca toate celelalte. Insa din momentul in care i-am trecut pragul, parerea mea a inceput sa se schimbe incet incet. Langa poarta isi intinde spre cer crengile groase un arbore batran. Acesta umbreste curtea micuta, pavata cu dale de piatra, si confera o umbra racoroasa celor care decid sa ia masa in acest decor. Nici nu am intrat bine, ca am si fost intampinati de catre domnul Schnabel, un barbat inalt si prezentabil. Acesta ne-a salutat amabil, ne-a asezat la o masa si a ramas sa mai schimbe o vorba cu noi, inainte ca ospatarita cea tanara si zambareata sa ne ia comanda. 


Am petrecut acolo mai bine de 3 ore si nici nu am simtit cum a zburat timpul. Din cand in cand, domnul Shnabel revenea la masa noastra sa ne mai povesteasca cate ceva. Si asa am aflat ca este originar din zona Brasovului si ca este venit aici de mai bine de 20 de ani. Fiind de origine germana, faptul ca a cunoscut limba l-a ajutat. Insa restul l-a obtinut prin munca si multi ani de perseverenta. A  avut un vis si nu a renuntat la el. Iar ceea ce a  obtinut cred ca este extraordinar: a  creat un restaurant  atipic, cel putin pentru aceasta tara, si are succes. Spun ca este  atipic pentru ca domnul Schnabel foloseste pentru preparatele pe care le serveste in restaurantul sau doar ingrediente eco. Adica isi creste singur porcii si gainile, ca sa intelegi la ce ma refer. In restaurantul sau vei putea manca un ou proaspat, neprocesat in niciun fel, asa cum o faceai si in Romania, daca ai stat la casa (caci sigur parintii sau bunicii tai au avut gaini, cel putin la un moment dat). Pe  langa asta, in meniu o sa  gasesti niste preparate atent alese, diferite de ceea ce  gasesti in alte restaurante. Si bonus, poti sa bei o bere  facuta de casa, caci, da, domnul Schnabel isi face singur berea. Si te asigur ca este  de o calitate extraordinara, caci sotul meu se gandeste sa il intrebe daca poate cumpara bere de la el. Din spusele sotului meu am inteles ca nu se compara deloc cu berea imbuteliata pe care o cumperi de la supermarket. 


Pe  langa activitatea pe care o desfasoara in cadrul restaurantului sau, domnul Schnabel are timp si de alte lucruri. Cred ca un lucru pe care il face cu placere este faptul ca incearca sa isi convinga clientii si prietenii (care nu sunt romani), ca Romania este o tara frumoasa si ca mancarea romaneasca este deosebita. Cum face acest lucru? Foarte simplu: organizand excursii in Romania pentru persoanele dornice sa incerce aceasta experienta. Pentru la anul s-au anuntat deja pente 20 de persoane care doresc sa il urmeze in expeditia sa prin Romania. Parerea mea este ca face un lucru de admirat. Cu toate ca este plecat de atat de mult timp din tara, nu a  uitat ce a  lasat in urma si nu a  uitat de unde a plecat. Nu si-a respins si nu si-a negat originea. Mai mult decat atat, domnul Schnabel conduce o Dacia Duster si este foarte incantat de ea. Ne spune ca are scaune foarte comode si ca este multumit de aceasta masina. 

Poate o sa  crezi ca domnul Schnabel a fost atat de amabil cu noi pentru ca suntem si noi romani, ca si el. Insa nu este asa. Domnul Schnabel este amabil cu toata lumea care ii trece pragul restaurantului. Vorbeste cu toti si le povesteste cate ceva. Isi prezinta realizarile si proiectele si o face cu pasiune si modestie. Iar la plecare te  conduce  personal si mai schimba doua cuvinte cu tine, ca sa se asigure ca  pleci multumit. 

Noi am  fost acolo exclusiv pentru mici, insa am primit mai mult decat ne-am asteptat, din toate punctele de  vedere. Si daca tot am ajuns sa vorbim de mancare, sa iti spun ce am servit noi. Pentru ca toti am simtit nevoia sa servim o supa sau o ciorba, am incercat 3 astfel de preparate din meniu: supa de rosii, supa frantuzeasca de ceapa cu branza si gazpacho. Cea mai buna cred ca a fost supa de  ceapa, caci branza de deasupra i-a dat un gust deosebit si diferit. Apoi, la felul doi am servit mult  asteptatii mici, acompaniati de cartofi la cuptor si stropiti din  belsug cu bere de casa. Ceea ce ne-a  placut la toti a  fost faptul ca acestia au fost micii cei mai gustosi pe care i-am mancat aici. Asa ca, daca iti este dor sa mananci mici care sa aiba acelasi gust ca cei din Romania, acesta este locul unde trebuie sa  mergi.

Supa de ceapa

Supa de rosii

Gazpacho


Nici n-am apucat sa fac poza, ca platoul era gol pe jumatate:)

Domnul Schnabel ne-a mai povestit ca a tinut in restaurantul sau si o nunta romaneasca, care a  fost un succes total. Deci, daca ai vreun eveniment de organizat si cauti un loc deosebit, cu o servire excelenta si in care sa te simti ca acasa, cred ca acesta este locul potrivit. Domnul Schnabel este o persoana foarte deschisa spre nou, asa ca poti sa discuti cu el orice idee ai avea. 
Ca sa intelegi si mai bine ceea ce face domnul Schnabel in restaurantul sau, poti sa participi la un eveniment pe care acesta il organizeaza, si anume Sommerfest, in data de 19.07.2015, de la orele 11.30 la 18.00. Evenimentul va avea loc in gradina restaurantului si din meniu nu va lipsi mancarea la ceaun si muzica lautareasca. 

Pentru mine, domnul Schnabel si restaurantul sau au fost o revelatie. Dragostea sa fata de ceea ce face se citeste pe chipul sau si te determina sa-l admiri si mai mult. Eu ii doresc mult succes si sper sa continue sa promoveze Romania, tara din care a plecat, dar pe care nu a uitat-o si nu o va uita niciodata!

Schnabels Restaurant este un loc in care nu te simti strain. Parca esti acasa. Cu siguranta o sa mai revin aici, caci ne-am simtit minunat! Daca vrei sa afli mai multe detalii despre acest om deosebit si despre restaurantul sau, acceseaza pagina web a restaurantului apasand aici

4 comentarii:

  1. Intr-adevar, ai descris un om remarcabil, care isi iubeste munca. Cum ai spus si tu, nu prea mai exista astfel de oameni. Felicitari lui, pentru ca promoveaza Romania! Asta chiar ca este ceva surprinzator pentru cineva plecat de atata timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca este un om remarcabil si ai ce invata de la el! Intalnirea cu el a fost ca un fel de lectie de viata. Iar partea cu promovarea Romaniei m-a lasat fara cuvinte.

      Ștergere
  2. Vai ce pofta de mici mi-ai facut cu postarea ta!!! Abia m-am mai putut concentra sa citesc si restul :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeee, sa stii ca au fost deliciosi! Sigur o sa mai revin acolo pentru ei. Te invit si pe tine, Larisa, cu sotul tau si cu Azorel!

      Ștergere